16 Mayıs 2013 Perşembe

Bir düzeltme

Selam Arkadaşlar,

Final yoğunluğunda herkesin mikro öğretim videolarının izleyip dönüt vermem mümkün görünmüyor. Sadece 1/3'ü bitti. Ayrıca haftaya Pazartesi günü öz-değerlendirme raporlarını teslim edebilmeniz için bir an önce başlamanız gerekiyor.   

Bu nedenlerden dolayı mikro öğretimini yapmış ve benden dönüt alamamış arkadaşlar, arkadaşlarının değerlendirmelerini analiz ederek raporlarını bir iki  kayıt önce anlattığım gibi yazsınlar. Henüz mikro öğretim yapmamış olanlar: dersin %50 ağırlığı olan bir uygulamasını atlarsanız sizin için iyi olmaz. Kamera ve 3pod bende. Bugün-yarın gelip mikro öğretiminizi çekin. 

Süreci hızlandırmak ve not verme işlemlerini geciktirmemek adına bu kararı üzülerek aldığımı belirtmek isterim. Bende formları kalanlar var, gelip alsınlar. 

Herkese kolay gelsin...

15 Mayıs 2013 Çarşamba

ÖÖY-II Mikro öğretim Öz Değerlendirme Rehberi ve derslerin değerlendirme politikası

Merhaba arkadaşlar,

Mikro öğretimle ilgili 7 adımlık süreci dün paylaşmıştım. Bugün kullanmanız gereken yönerge, şablon ve formları (ulaşamayanlar için) yayınlamak istiyorum. 

Mikro öğretim planlama rehberi

Mikro öğretim akran değerlendirme formu

Analiz-Rapor Şablonları
Formdaki nicel verilerin girileceği Excel dosyası

Öz-değerlendirme rehberi


Son olarak, derslerin değerlendirme politikasını da hatırlatmak istiyorum:


ÇOTU
Final: %40
Proje %50
Rapor %10         

ÖÖY II
Final %50
Sunu: %10
Mikro öğretim: 40


Görüşmek üzere,

14 Mayıs 2013 Salı

ÖÖY-II Mikro öğretim Projesi

Arkadaşlar mikro öğretim projesi ile ilgili de bir bilgilendirme yapmak istiyorum. Mikro öğretimin aşamaları şu şekilde:

1. Mikro öğretim plan rehberini kullanarak mikro öğretim planının ve öğretim materyallerinin hazırlanması

2. Planın bana gönderilmesi, (mümkün olduysa benim verdiğim ve) arkadaşlarınızdan aldığınız geribildirime göre planın yeniden düzenlenmesi

3. Mikro öğretimin video kameraya kayıt ederek gerçekleştirmesi

4. Beş-altı arkadaşınızın mikro öğretiminizi sunum sırasında ya da sonradan videodan formla değerlendirmesi

5. Mikro öğretim planınızın, öğretim materyallerinizin, videonuzun (elektronik olarak) ve arkadaşlarınızın değerlendirme formlarının fotokopisinin (arka sayfalar da dahil) bana teslim edilmesi

6. Arkadaşlarınızın (ve mümkün olduysa benim) doldurduğu değerlendirme formlarının analiz edilmesi (Dereceli anahtar kısmı Ms Excel dosyasına, sağ taraf ve arka sayfadaki yorumlar da içerik analizi yapılarak öz değerlendirme rehberindeki EK1 adlı Tabloya girilecek).

7. Değerlendirme formlarındaki dönütler ve mikro öğretim planlama ve uygulaması deneyiminiz ışığında öz değerlendirme rehberini dikkate alarak bir öz-değerlendirme komposizyonu yazmanız. Bu da haftaya Pazartesi en geç Salı günü teslim edilecek).

Herkese kolay gelsin. 

Finaller

Sevgili öğrencilerim,

Finallerde benim verdiğim derslerden sorumlu olduğunuz kısımlar şu şekilde olacak.  

ÖÖY-II
Ders kitabından (BÖTE Özel Öğretim Yöntemleri I-II): 11, 12, 13, 14 ve 15. bölümler. 

Eğitimde Yeni Yönelimler kitabından Kuantum Öğrenme bölümü.

Öğrenme Öğretme Kuram ve Yaklaşımlarından Çoklu zeka kuramı, Beyin temelli öğrenme, Probleme dayalı öğrenme, İşbirlikli öğrenme, Proje tabanlı öğrenme, Öykü tabanlı öğrenme, Senaryo tabanlı öğrenme.


ÇOTU
Ders kitabından (Çoklu Ortam Tasarımı) 1, 2, 4, 5, 6, 7 ve 10. bölümler.  

Bir öneri:

ÇOTÜ sınavına çalışırken projelerinizi bilgisayarda açık tutmanızı ve kitabı okurken senaryo akışı ile ilgili notlar tutmanızı tavsiye ederim. Böylelikle kitapta ele alınan çoklu ortam ürünleri geliştirmeye ilişkin ilkeleri, prensipleri, sık yapılan hataları ve önerileri projelerde ne derece dikkate aldığınızı, neleri neden değiştirdiğinizi, neleri değiştirmek isteyip de değiştirmediğinizi daha net ve kapsamlı olarak ortaya koyabilirsiniz. Tuttuğunuz notları grup arkadaşlarıyla bir araya gelerek ekran görüntülerinin sağında ya da altında bir araya getirip düzenlediğinizde iyi bir proje raporu (senaryo akışı) ortaya çıkaracağına hiç şüphem yok ;)   

Herkese final sınavlarında başarılar...

9 Mayıs 2013 Perşembe

MKÜ BÖTE - Karma proje sergisi ve mini konser...

Merhabalar,
Bölümümüzün 10 Mayıs 2013 Cuma (yarın) gerçekleştireceği etkinliğin tanıtımını paylaşmak istiyorum. Bu da elektronik davetiyemiz. Herkesi bekliyoruz :)



Bilgisayar ve Öğretim Teknolojileri Eğitimi bölümü “Karma proje sergisi ve mini konser” tanıtımı
İlk mezunlarını bu yıl verecek olan Eğitim Fakültesi Bilgisayar ve Öğretim Teknolojileri Eğitimi Bölümü tarafından 10 Mayıs 2013 Cuma günü saat 09:30’da Atatürk konferans salonunda Karma proje sergisi ve Mini Konser etkinliği düzenlenecektir. Etkinlik 09:30-12:00 ve 13:30-16:00 saatleri arası olmak üzere iki bölümde gerçekleştirilecektir.
Program akışı öğleden öncesi için şöyle: İstiklal Marşı ve saygı duruşu, Bölüm Başkanı Yrd. Doç. Dr. Yunus Şahinkayası’nın bölüm tanıtımı, sayın rektör yardımcımız Prof. Dr. Hüsnü Salih Güder ve Eğitim Fakültesi dekanımız Prof. Dr. Mehmet Fatih CAN’ın açılış konuşmaları. Bölüm öğrencilerinden oluşan müzik grubunun vereceği konserin birinci bölümü. Bölüme katkıda bulunanlara plaket ve çiçek takdimi. Ardından fuaye alanında çay kahve ikramı yapılacaktır.
Etkinlik boyunca fuaye alanında sergilenen projeler ziyaretçilerin beğenisine sunulacaktır. Bunlar 2., 3. ve 4. sınıf öğrencileri tarafından geliştirilmiştir. Projeler, Öğretim Tasarımı, Çoklu Ortam Tasarımı ve Üretimi, Proje Geliştirme ve Yönetimi, Eğitimde Grafik ve Canlandırma gibi çeşitli derslerde hazırlanmıştır.
Amfi 1 ve Amfi 2’de ise, 3. ve 4. sınıf öğrencilerinin Topluma Hizmet Uygulamaları dersinde gerçekleştirdiği projelerin tanıtımı, posterler ve sinevizyon gösterileriyle yapılacaktır. Bu derste 4.  Sınıf öğrencileri “Değerler Değerlidir” adlı değerler eğitimi üzerine oyunu Yrd. Doç. Dr. Yunus Şahinkayası danışmanlığında hazırlamış ve Serinyol Beldesi ve Zülüflühan Köyü ilköğretim öğrencilerine geçtiğimiz yıl sergilemiştir. Amfi 1’de bu oyunun videosu izlenebilir. Üçüncü sınıf öğrencileri ise gruplar halinde Çocuk Esirgeme Kurumu öğrencileriyle etkinlikler, Huzurevine bilgisayar laboratuarı kazandırılması, Batıayaz Beldesi Ortaokuluna bilgisayar laboratuarı kurulması, ve Samandağ Sahil Temizliği, esnafa e-ticaret eğitimi, monitör (ekran) uzaklığını hesaplayan uygulama geliştirilmesi, Android işletim sisteminde fidan dikimi eğitimi geliştirilmesi ve Antakya şehir rehberinin hazırlanması, köy okuluna kartonpiyer yapımı, e-ticarete yönelik web sitesi geliştirme konulu projeleri hayata geçirmişlerdir. Amfi 2’de bu projelerin hazırlanma ve uygulanma aşamalarını içeren sinevizyon gösteri izlenebilir.
Etkinliğe değerli hocalarımız, sevgili öğrencilerimiz ve tüm halkımız davetlidir.